(Utoljára frissítve: 2015. február 18., szerda 10:50)

Az intézmény története

Intézményünk alapításának éve 1987.

Az akkori idősek klubjára épülő Házi segítségnyújtás és Szociális étkeztetés folyamatosan bővült, 1985 -ben megnyílt a II. Idősek klubja és létszámában emelkedett a házi segítségnyújtás igénybe vevők száma. Ez indolkolta az integrált intézmény alapítását. 

1999-ben új feladatkör került az intézményhez, a Gyermekjóléti Szolgálat, 2000-ben elkerzdte működését a Családsegítő Szolgálat.

2003-ban a Miskolc Többcélú Kistérségi Társulás keretén belül elkezdtük a Jelzőrendszeres Házi segítségnyújtást 90 db jelzőkészülékkel, 15 településen.

Az intézmény társuláson belül Szakmai központként végezte a munkáját. 2006-tól a Családsegítő- és a Gyermekjóléti Szolgálat is társulási feladattá vált, 8 ellátandó településsel. Ez évben elkezdte működését a Támogató Szolgálat, amely szintén 15 településen vált elérhetővé.

A megnövekedett feladatok miatt a két helyen működő intézmény szűkösnek bizonyult.

Sajószentpéter Város Önkormányzata 2008-ban pályázatot nyújtott be a szociális alapellátás infrastruktúrájának fejlesztésére és egy 26 férőhelyes bölcsőde kialakítására. A sikeres pályázat eredményeképpen 2011.február 15-től új, a jelenlegi helyen működünk és ekkor kezdte el működését a Bölcsőde is.

2013-ban a kistérségi társulások megszűnésével Sajószentpéter Város gesztorságával új társulás szerveződött, Sajószentpéter környéki Önkormányzatok Társulása, amely jelenleg az intézmény fenntartója.

Központunk a településen jól megközelíthető helyen, a 26-os főút mellett található, mely tömegközlekedési eszközzel is elérhető.

Az intézmény kialakítása, felszereltsége, berendezése a XXI.század igényeinek megfelelő szolgáltatást biztosít a város és társult települések lakosainak.

A munkatársaink szakképzettek és elhivatottak, többen szakmai munkájuk elismeréseként részesültek kitüntetésben.